„Iar scot maxim ăia de la Vortex…” — WRO 2015

Luna martie (Martini)

Soare. Cele 17° C pe care noi le numim caniculă în acea perioadă a anului. În jurul meu, o stradă plină de mașini goale. Pe fundal se aude muzica specifică tuturor filmelor cu spioni. Primesc mesajul cu numărul de telefon. Trebuie să recunosc că inițial am crezut că este o glumă proastă, că cel mai bun om al meu îmi râde în față și asta din cauza combinațiilor de 3 cifre de 6 și 3 de 9 care erau plasate simetric (aproape diabolic) în acel număr. Ceva îmi spune să-i dau o șansă și aparențele se dovedesc înșelătoare. Agentul meu nu m-a mințit (bine pentru el!). În difuzor se aude vocea lui Ionuț Panea, antrenorul și fondatorul clubului de robotică de la Autovortex. Se scurg 30 min. de prezentări, promisiuni și povești. De treabă Ionuț ăsta. Conversația se încheie cu promisiunea că în luna mai ne vom apuca de pregătirea WRO (World Robot Olympiad). Rămânem în legătură până atunci.

Luna mai (Maybach)

Muzica de spionaj continuă pe fundal. Ca-ntr-un film cu mafioți, o mașină neagră mă așteaptă în unul din cele mai aglomerate locuri din București, Piața Unirii. Urc. În loc de cei doi inși de origine sovietică, îl găsesc pe Ionuț Panea cu mâna întinsă. Mă liniștesc pe moment, dar șirul de întâmplări specifice filmelor din seria „James Bond” continuă, întrucât abia acum mi se dezvăluie încotro ne îndreptăm. Spre bucuria mea aflu că destinația este mai aproape de orașul Botoșani, anume, în Voluntari.

Serverul (Serverul)

Ce se întâmplă la Server rămâne la Server — I. P. 2015

În spatele panourilor pe care stau scrise „Farmacie” și „Deschis non-stop” (al doilea având o oarecare urmă de adevăr) se găsește, sub o cutie de calculator și un aparat cu microunde folosit în scopuri neortodoxe, sufletul celor de la Autovortex, în încăperea denumită convențional Serverul. Această cameră, probabil încărcată cu energii extraterestre, reușește să unească ceea ce eu numesc cel mai mare conglomerat eterogen de etnii, tipuri umane, categorii sociale (de la preoți halterofili la economiști pasionați de robotică). Încăperea este decorată cu desenele și schițele prestigiosului Bebe, recunoscut internațional pentru talentul său. Pe aceasta îl vei cunoaște încă din prima ta zi la Server și nu-l vei mai uita vreodată. O altă prezență demnă de luat în seamă sunt inocenții copilași cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, pe care noi îi apreciem, mai ales cand inocențele lor încep să urle prin Server și să se bată între ele, de aceea ținem să le transmitem toate gândurile noastre binevoitoare la adresa lor, a mamelor lor și a tuturor strămoșilor (de regulă pe linie maternă). Gândul favorit al lui Ionuț este „Tăceți, măi copii ffffffffffff….rumoși!”.

Echipa celor de la AutoVortex este atât de mare, încât nu cred că aș putea să o cuprind vreodată într-un articol, iar Serverul n-ar fi atât de cald și primitor fără implicarea directă a fiecăruia. Chiar și așa, în acest articol îmi permit să nominalizez câteva prezențe semnificative din viața noastră. Nu pot să nu încep cu Neluț F. (ceilalți susțin că „F.” vine de la altceva, însă eu prefer să vă mint, spunându-vă că este prescurtarea cuvântului „Frumosul”), continui cu un personaj de o cultură monumentală pe nume Cristinica, despre care se spune că și-ar împărtăși cu oricine cultura, pentru numai 5 lei. Închei în forță cu două persoane prezente în sufletele tuturor celor de la Autovortex, ‘nea Luigi, omul pe care îl admirăm și respectăm pentru puterea sa de convingere și eminența sa, doamna profesoară, doctor în fizică, matematică, informatică, literatură universală, filosofie, istoria religiilor, greacă veche; inspiraționala Ioana Stoica.

Paul Dogioiu

Paul Dogioiu

"Freedom's just another word for nothing left to lose"

2 Comments
  1. Salut,

    Ionut Panea este un dictator renascentist. A reinventat apa calda si sapunul iar copii de la AutoVortex sunt alaturi de el deoarece au sansa sa invete robotica prin exprimare libera (Gen Nelutu Futaciosu) dar si prin whiskey, vodka, tequila si de ce nu Strongbow.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co